Brigitte Bücking



    Since 2012: Employee at the Leibniz Institute for Prevention Research and Epidemiology - BIPS in the area of child and senior nutrition

    2011: Qualified as a “Qualified Diet and Nutritionist VFED”

    1992 - 1998: Studies in "Diploma in Education" Since 1990: Lecturer in the area of “healthy nutrition” for adults

    1983 - 1989 family time

    1978 - 1982: Training to become a “state-recognized housekeeping manager”

Selected BIPS-Publications

  • Guidelines and reports

  • Bücking B, Bunzendahl I, Rohmann K, Schäfer S. Ernährungsstandard für den Fachbereich Wohnen der Lebenshilfe Bremen: Ein Leitfaden für Mitarbeitende. Bremen. 2023.
  • Busse H, Jilani H, Atens-Kahlenberg Wv, Bücking B, Sell L, Zeeb H. hkk Gesundheitsreport 2020: Ernährungssituation von Kita-Kindern in Bremen. Bremen. 2021.
    http://tinyurl.com/3su9kzxw
  • Busse H, Jilani H, Atens-Kahlenberg Wv, Bücking B, Heinbockel L, Brandes M, Zeeb H. hkk Gesundheitsreport 2019: Gesunde Ernährung von Kita-Kindern in Bremen. Bremen. 2019.
    http://tinyurl.com/269rheyz
  • Books

  • Atens-Kahlenberg Wv, Bosche H, Bücking B. Das KiTa-Kochbuch. Bremen: Bremer Tageszeitungen. 2019.
  • Book chapters

  • Bücking B. Hülsenfrüchte als Fleischalternative. Hamburg. 2022.
  • Bücking B. Nachhaltige Ernährung in der Seniorenverpflegung. Hamburg. 2021.
  • Posters at scientific meetings/conferences

  • Jilani H, Busse H, Atens-Kahlenberg Wv, Bücking B, Brandes M, Zeeb H. Welche Rolle spielen Eltern und Kita für die Förderung gesunder Ernährung bei Kindern? Ergebnisse einer qualitativen Interviewstudie mit Erzieherinnen. Online-Poster. 2021.

For further publications please follow this link:

Professional training of home economic specialists and paedagogic staff in child day care centers.

Training for seniors on the topic of healthy eating.

The responsibility for the content of this page lies with Brigitte Bücking.

Contact

Phone:
+49 (0)421 218-56-909